Studenten verpleegkunde bezoeken Hospicegroep De Lelie

Op 14 juni jl. hebben vier studenten verpleegkunde een bezoek gebracht aan Hospicegroep De Lelie.

Voorafgaand aan dit bezoek heeft Joke Verwey, coƶrdinator van Hospicegroep De Lelie een gastles verzorgd voor deze studenten in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) te Winterswijk. Joke heeft de studenten onder andere uitgelegd wat een hospice doet en hoe de organisatie in elkaar steekt.

De studenten luisterden aandachtig en stelden veel vragen: o.a. of er wel vrijwilligers genoeg zijn en hoe het is om altijd te zorgen voor mensen in de laatste fase van hun leven.

Na deze gastles hebben de studenten een bezoek gebracht aan het hospice in Winterswijk. De studenten waren onder de indruk van de huiselijke sfeer in het hospice.

Winterswijk, 14 juni 2010