Les over barmhartigheid op de basisschool

In het ‘jaar van de Barmhartigheid’ werd op basisschool De Regenboog in Eibergen gewerkt aan het thema zorg. Groep 7/8 heeft als steekwoorden barmhartigheid en troost. Wij zijn als vrijwilligers van de terminale thuiszorg gevraagd om over ons werk te komen vertellen en hadden een fijne les.

We praatten samen over de tijd voor je gaat sterven en wat er dan allemaal gebeurt met de zieken en hun omgeving. Hoe je je hart kan laten spreken en troost kunt geven. De kinderen delen hun ervaringen. Zij maken tekeningen, schrijven briefjes en kaarten en bieden enkelen aan voor onze gasten in het hospice.

De les wordt afgesloten met het maken van een ”pantoum” een dichtvorm waarin steeds een aantal regels worden herhaald. Alle leerlingen gaan aan de slag en in de foto’s vind u er nog twee terug, mooi om te lezen hoe kinderen dit zien en voelen. Dank asn groep 7/8 van De Regenboog voor deze gezamenlijke ervaring om via je ‘hart’ ‘troost’ te kunnen geven aan elkaar. Woorden als barmhartigheid en troosten krijgen dan weer een diepere lading!

hgdl2016dec-troost-img_0501 hgdl2016dec-troost-img_0500

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door: Daniël Hoitink fotografie & video