Bericht van de Marathon lopers

Nico Nijweide vertelt over zijn Marathon beleving…
En een foto impressie van de Marathon in Enschede
Circa 9 maanden geleden, het lijkt wel een bevallingsperiode… startten we onze “operatie” Rotary Runners met een simpele lezing voor onze leden van de serviceclub. In eerste instantie hadden we al snel 9 enthousiaste leden bij elkaar die wilden lopen voor het goede doel De Hospicegroep De Lelie en Stichting Homeless Child. Enorm goede doelen.
9 leden incl. partners, waarvan 3 dames die kozen voor de kwart-, de halve- of de hele marathon in Enschede.
Regelmatig liepen we onze ronden door het prachtige buitengebied van Winterswijk, Lochem en Lievelde. De afstanden varieerden van circa 10 km tot een kleine 35 km als voorbereiding op de helse marathon (exact 42,195 km).
Het menselijk lichaam blijkt volgens onderzoek na enige training zo’n 30 km gemakkelijke te kunnen hardlopen. De laatste 10 km van de totale 42 km zijn de meest vervelende. Het lichaam vraagt je om te stoppen… maar je moet verder… en je verlegt je grens.
Wind, prachtige sneeuwlandschappen, hagel, regen en het meest de zonneschijn in de vroege ochtend maken het lopen tot iets fascinerend en afwisselends om te doen. Een aangeboden ontbijt als verrassing na de voorbereidingsloop geeft iets extra’s.
Zondag 23 april 2006 verzamelden we ons met de aanwezige leden en betrokkenen in Enschede rond 10 uur. Zo’n 5 uur later had een ieder zijn loop er op zitten.
Een grote kick en nog meer uitgestraald enthousiasme geven aan dat we verder gaan richting april 2007 te Rotterdam waar de volgende loopt plaatsvindt. Een jaar zit er tussen om meer leden van de club er bij te betrekken en ook te laten lopen voor het goede doel (en zichzelf!). We laten ons sponsoren per groep per gelopen kilometer door bedrijven en particulieren.
Begin november 2007 volgt onze 3e loop in New York. Hiervoor hebben zich thans 1 dame en 5 heren opgegeven.

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door: Daniël Hoitink fotografie & video